MENY

Glenn 0735-941 811 Marcus 0705-313 102 outdoordining@gmail.com

Outdoor Dining Grunden

2008 var året då Marcus och Glenns vägar mötes för första gången. På en nyöppnad restaurang mellan Malmö och Lund började dem jobba tillsammans. Och där startade grunden till ett lång vänskap och samarbete. Outdoor Dinings resa började naturligt med Glenns kunskap om att grilla gris ett arv som han tog efter. Och efter att åren har gått så har verksamheten vuxit och nu gör dem det mesta inom matväg. Vi är nyfikna och sugna på att göra mer och mer.

Lång tradition av grillad gris.

I hela tre generationer har Glenns familj grillat gris över öppen glöd. Med många års erfarenheter från generation till generation är kunskapen samlad och mästare har han blivit. Glenn är uppväxt på en gård på den skånska landsbygden vilket gör att han alltid levt nära sina råvaror. Glenn har alltid varit väldigt matkär vilket gjorde att han tidigt visste att matlagning var hans stora passion. Han utbildade sig till kock och sedan dess har matresan gått mellan olika välkända krogar runt skåne. 2013 började han även tävla inom matlagning och det året slutade med en finalplats i Årets unga kock. 3år senare var det dags igen och denna gången blev det högsta plats på prispalen med en Guld medalj i Burger Battel i stockholm. Även han har testat på arbetslivet utomlands. Glenn är känd för att vara uppfinings rik och nyfiken. Han tittar alltid över axelen efter de bästa råvarorna som han lätt känner igen sedan barnsbenen när han cyklade omkring bland åkrarna.

Marcus letar alltid efter nya sätt att lyfta rätterna.

Marcus matresa började redan i tidiga år. Vid 14 års ålder började han laga mat på en välkänd restaurang och därefter under sin gymnasietid kom Marcus tvåa i mästerskapen för Årets Skånska Kockelev. Sedan dess har Marcus inte bara jobbat med fine dining i storstadsmiljö utan även med traditionell husmanskost på landsbygden. Han har även arbetat på flera olika restauranger utomlands, bland annat i Australien. Även när han gjorde lumpen i flottan sattes matlagningskunskaperna på prov. Marcus var styrelseledamot i Svenska Kockars Förening Skåne under många år, där arbetade han aktivt med att föra svensk matkultur vidare både nationellt och internationellt. Han är sedan många år tillbaka kökschef med goda meriter. Jakt och natur ligger honom varmt om hjärtat. Något mer genuint finns inte, när det kommer till de bästa råvarorna. Marcus stora passion till mat speglar sig snabbt på tallriken. Fantastiska skånska råvaror älskar han att arbeta med, allt efter vad säsongen erbjuder. Nyfikenheten om hur olika maträtter kan komponeras, allt för att få ihop den perfekta smaksättningen som man bara vill ha mer av!

Har du frågor?
Bara att höra av dig till oss.

Du kan kontakta oss på antingen E-post eller telefon, vi brukar vara rätt snabba på att svara.
Kontakta oss